Хляб от бадеми

1 ч.

лесно

2 г.

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 4,80 от 5)
Loading...

Необходими продукти

100 гр. брашно от бадеми
30 гр. ленено семе
4 яйца
½ ч. л. сол
1 ч. л. сода за хляб
1 ч л. мед
За Покритие
10 гр. сусам

Хранителен състав:

Бадеми: витамини В1, В2, В9, Е. Минерали - калций, желязо магнезий и цинк, фибри;

Ленено семе

Яйца:

Стъпки на приготвяне

1. Смиламе лененото семе на брашно, но не прекалено фино. Смесваме бадемовото брашно с брашното от ленено семе, солта и содата за хляб. Разбиваме яйцата и меда. Комбинираме мокрите съставки и сухите и разбъркваме добре.

2. Изсипваме сместа в тава (размер 21 х 7 х 5 см височина). По желание може да поръсим повърхността на хляба със сусам и печем на 170 ° С в продължение на 40 минути или до златисто кафяво. Проверяваме с клечка за зъби дали е готов хляба.

3. Хлябът може да се съхранява няколко дни, завит в памучна кърпа.

Хляб от бадеми

Хляб от бадеми

Този  хляб  е без глутен, защото в него няма никаква зърнени култури. Ако това ви звучи безвкусно, не бързайте – ще останете изненадани от богатството на аромат и плътност на вкуса.

Facebook Comments Box


3 thoughts on “Хляб от бадеми”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *