Този хляб е без глутен, защото в него няма никаква зърнени култури. Ако това ви звучи безвкусно, не бързайте – ще останете изненадани от богатството на аромат и плътност на вкуса.
Хляб от бадеми
1 ч.
лесно
2 г.
Необходими продукти
100 гр. брашно от бадеми
30 гр. ленено семе
4 яйца
½ ч. л. сол
1 ч. л. сода за хляб
1 ч л. мед
За Покритие
10 гр. сусам
Хранителен състав:
Бадеми: витамини В1, В2, В9, Е. Минерали - калций, желязо магнезий и цинк, фибри; Ленено семе Яйца:
Стъпки на приготвяне
1. Смиламе лененото семе на брашно, но не прекалено фино. Смесваме бадемовото брашно с брашното от ленено семе, солта и содата за хляб. Разбиваме яйцата и меда. Комбинираме мокрите съставки и сухите и разбъркваме добре.
2. Изсипваме сместа в тава (размер 21 х 7 х 5 см височина). По желание може да поръсим повърхността на хляба със сусам и печем на 170 ° С в продължение на 40 минути или до златисто кафяво. Проверяваме с клечка за зъби дали е готов хляба.
3. Хлябът може да се съхранява няколко дни, завит в памучна кърпа.
Хляб от бадеми
Facebook Comments Box
Очарована съм, мили майки. Ще следя с интерес всяка нова рецепта.
🙂
Стараем се да задоволим всеки вкус, на малки , големи и още по-големи 🙂