Все още имате шанса да запазите аромата от зеленчуци, растяли на слънце за цялата зима или поне за 6 месеца. Няма да съжалявате, а и става толкова бързо, че си заслужава усилието.
Благодарим на „Armonia Paleo“ за добрата идея!
40 мин.
лесно
12 м. +
300 гр. смесени пресни зеленчуци (целина, моркови, тиквички, лук, пащърнак, червена чушка)
200 гр. ситна хималайска или морска сол
1. Почистваме чушката от семките. Обелваме тиквичката, морковите, лука, целината и пащърнака. Измиваме всички зеленчуци и ги пасираме в кухненски робот на ситно.
2. Изсипваме нарязаните зеленчуци в тенджера, добавяме солта и разбъркваме добре. Под капак варим на слаб огън за 30 минути, като разбъркваме сместа от време на време.
3. Готовите зеленчуци връщаме за повторно пасиране, докато сместа стане кремообразна и гладка. Съхраняваме в хладилник до 6 месеца.
За получаването на 1/2 литър зеленчуков бульон е достатъчно да прибавим 1/2 ч. л. от готовата смес. Метод на приготвяне: в ½ л. вряща вода прибавяме 1/2 ч.л. сух бульон и разбъркаме добре, докато се разтвори напълно. Зеленчуковият концентрат има гладка текстура и може да добавяме към зеленчукови супи или яхнии с месо или риба. Съхраняваме в хладилник.Все още имате шанса да запазите аромата от зеленчуци, растяли на слънце за цялата зима или поне за 6 месеца. Няма да съжалявате, а и става толкова бързо, че си заслужава усилието.
Благодарим на „Armonia Paleo“ за добрата идея!
3 thoughts on “Домашен зеленчуков бульон от Италия”