Костен бульон
„Бульон, това е богата и питателна храна – традиционно е използвана като средство за подобряване на здравето в много култури. Костният бульон е една от най-удобните храни, които могат да бъдат приготвени у дом.Често е препоръчвана за лечение на грип и като храна за болните. Освен това, и за да се засили здравината на кости, зъби, коса и нокти. Богата на калций, магнезий, фосфор, колаген, глицирин и глюкозамин.
Костния бульон е ключът към здравето на дебелото черво. Защото улеснява храносмилането, полезен е за оздравяването на увредени чревните стени. Силно се препоръчва за тези, които имат автоимунни проблеми или дисбаланс на чревната флора.
Благодарение на високото съдържанието на колаген, глюкозамин и хондроитин, бульона, помага за поддържане на здрави хрущяли. Също това облекчава болката на ставите. Консумацията подпомага укрепването и растежа на ноктите и косата.
Нашите баби и прабаби са знаели със сигурност най-много ползите от домашният бульон, включително и за лечение на настинки и грип.
Днес малко хора си готвят супа у дома, зоради бързия ритъм на живот и готовите преработени храни. Честа им консумация ни помогна да забравим ползите от храненето с бульон, а е необходимода бъде част от ежедневието ни меню. Лесно и евтино лечебно средство за защита и комфорт – пълноценна храна през зимните дни.“
Тази рецепта открих в италианския сайт Аrmonia Paleo.
Информацията от сайта за ползите от консумацията на този бульон е без корекции.
Подобни рецепти:
1 thought on “Костен бульон”