Стават за нула време, а им се наслаждаваме на закуска много повече време, само защото все още се храним много бавно! 🙂
Бананови мъфини с мед и стафиди
40 мин.
лесна
15 +
Необходими продукти
2 бр. яйца
100 гр. кисело мляко
40 гр. кокосово масло, разтопено
30 гр. течен мед
2 бр. банана, обелени и намачкани с вилица
1 бр. ванилия
100 гр. грахамово брашно
50 гр. овесени ядки
1 равна ч. л. сода
1 равна ч.л. канела
1 шепа стафиди
2 щипки стевия на прах , по желание за повече сладост
Хранителен състав:
Грахам: приготвено е от смилането на цяло зърно пшеница, без предварително отделяне на неговата обвивка (триците).
Овесени ядки: витамините B5, В1, В9 и минералите фосфор, магнезий, калий желязо и мед.Яйца: белтъчини, витамините A, D и E, холин.Мед: витамини - В1, В2, В3, В6, K, C, E, провитамини - A, PP, органични киселини- винена, лимонена, млечна, мравчена, минерални соли- калий, калций, натрий, фосфор, сяра, магнезий, аминокиселини около 20 на брой.Стъпки на приготвяне
1. В дълбока купа прибавяме всички течни съставки и содата - разбъркваме ги много добре. Към тях добавяме овесените ядки и оставяме сместа да почине за 5 мин. След това добавяме всички сухи съставки, подправките и отново разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
2. Разсипваме смества във формички за мъфини, които предварително сме намазали с мазнина и брашно. Печем в предварително загряна фурна на 170 градуса за около 20-25 мин. Преди да извадим кексчетата от фурната правим тест с клечки за зъби, и ако след набождане им клечката е суха, означава че са готови.
Най-приятни за хапване са изстинали!