Сурови лешникови бонбони

30 мин.

лесно

2 г.+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

50 г. лешници или кашу
50 г. бадеми
100 г слънчогледови семки
10 бр. фурми
1 шепа сушени боовинки или друг сушен плод по избор
5-6 бр. сушени смокини
1 с.л. мед
кокосови стърготини за овалване

Хранителен състав:

Стъпки на приготвяне

1. За направата на тези бонбони се иска малко предварителна подготовка: Накисваме ядките за няколко часа в топла вода (лешник, бадем - 8 часа, кашу и семки -3 часа). Смокините и фурмите накисваме за около 2 часа. Смиламе всички съставки в блендер, без сушените плодове. Тях нарязваме на малки парченца и прибавяме към готовата смес.

2. От получената смес оформяме малки топки с мокри ръце и ги овалваме в кокосови стърготини. Подреждаме ги в чиния и ги поставяме в хладилник за около час да се стегнат.

Сурови лешникови бонбони

Сурови лешникови бонбони

СУРОВИ БОНБОНИ

Здравословен десерт от сурови лешникови бонбони, лесни за приготвяне.

4 ОСНОВНИ ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ КОНСУМАЦИЯТА НА ЛЕШНИЦИ 

1.Подпомагат здравето на сърцето

Дърветата с черупкови плодове са добре познати борец в борбата срещу сърдечните заболявания и лешниците не са изключение. Има няколко витамини и минерали, които се намират в лешници, които поощряват здравето на сърцето. Освен това лешниците са основен източник и на фибри. Те съдържат голямо количество мононенаситени мастни киселини. Лешниците също съдържат значително количество магнезий, което помага да се регулира баланса на калций и калий.

2. В помощ  на диабета

Когато прилагате диабетна диета, е важно да изборате храни съдържащи мононенаситени мазнини и да избягвате транс-мазнини или наситени мазнини. Лешниците са чудесен източник на тези добри мазнини и яденето на лешници е отличен заместител на по-вредните „лоши“ мазни храни.

 

3. Ядки пълнени с антиоксиданти

Лешниците имат много витамини и минерали, които са мощни антиоксиданти. Антиоксидантите унищожават вредните свободни радикали в организма и помагат за предотвратяване на сериозни заболявания и заболявания като рак и сърдечни заболявания. Лешниците са чудесен източник на витамин Е, който помага за борба с възпалението в организма. Една порция лешници може да осигури дневнато количество от манган, необходим за доброто фонкциониране на организма.

4. За мозъка

Лешниците трябва да се разглеждат като храна, която стимулира мозъка. Те са пълни с елементи, които могат да подобрят мозъчната и когнитивната функция и да помогнат за предотвратяване на дегенеративни заболявания, характерни за възрастните навършили 60 +. Поради високите нива на витамин Е, манган, тиамин, фолиева киселина и мастни киселини диетата, допълнена с лешници, може да помогне на мозъка ви да бъде остър като бръснач и да работи по най-добрия начин.

В едно скорошно проучване, публикувано в Nutritional Neuroscience, лешниците са тествани за техните невропротективни качества. Когато се предлагат като хранителна добавка, лешниците успяват да подпомогнат здравословното стареене, да подобрят паметта и да възпрепятстват безпокойството.  Лешниците също са  фолиева храна . Известна със значението си за развитието на гръбначния стълб и мозъка по време на бременност, фолатът спомага и за забавянето на дегенеративни разстройства, свързани с мозъка, при по-възрастни хора.

ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ДОМАШНИ БОНБОНИ:

с банан, извара и рожков

кокосови десети

сладко бонбонено изкушение

Facebook Comments Box


1 thought on “Сурови лешникови бонбони”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *