Торта за първи рожден ден.
За направата на перфектна торта за първи рожден ден, е необходимо тя да бъде направена един или два дена преди празника. Особено ако ще я сиропирате, както е посочено в рецептата ни.
Предлагаме ви една лесна и вкусна торта. Подходяща е както за най-малките деца на възраст от една годинка. Разбира се на този сладкиш ще се зарадват и по-големи дечица. Приятно сладка торта, с нежен крем. Ако все още не сте захранили детето с белтъка на яйцето, може да го пропуснете в рецептата.
В случай, че се колебаете, дали да направите домашна здравословна торта, направете своя избор, след като прочетете препоръките на БАН за най-модерните торти на пазара.
Все пак ви препоръчваме, за да сте сигурни, че тортата отговаря на вашия вкус, да направите генерална репетиция седмица преди тържеството.
Няколко причини за запретнете ръкави и сами да направите тортата за вашия мъник:
Захар не трябва да се дава на деца, преди да са навършили 12 месеца. Причините за това правило са, че захарта може да причини кариеси и разпад на зъбите, както и да потисне имунната система на детето. Също така, захарта се рафинира чрез химически, а това са процеси, които могат да бъдат вредни за бебетата. Ето защо сме ви подготвили няколко рецепти на торти без захар за първия рожден ден на вашето бебе! Вариантите са от сладкиш с мек крем (без захар) до шоколадова торта (без захар). Те са идеални за първия рожден ден на вашето дете! За подсладител на тортите сме избрали натурално сладки плодове, като банани или дори ябълки.
На сайта ни ще намерите рецепти за торти за рожден ден, подходящи за 12-месечна възраст. Споменах ли ви, че те са невероятно вкусни?
|
Ето малка част от рецептите, които имаме на сайта:
Торта за малки и големи тържества
Високо енергийна здравословна торта
На сайта ни може да намерите и рецепта за домашно крема сирене
Колко трябва да бъде диаметъра на тавичката?
Тортата тук е с големината на мъфин (голям) – 8 см. От количеството посочено в рецептата излизат четири такива мини торти. Всеки мъфин разрязах на половина, сиропирах и сложих в хладилника за една нощ. На следващият ден намазах с крема. Ако искате да направите по-голяма торта, то трябва да направите двойно количество от посоченото количество в рецептата за блат. Необходима Ви е тавичка с диаметър 26 см. И тук имате два варианта: 1. изпечете блатовете на два пъти.
2ри вариант – сложете цялото количество от тестото и след това го разрежете с конец на две. Рязането на блат с конец не е лесна задача, аз винаги много криво го правя.
Увеличете количеството за сиропиране.
И друго предложение – към тортата сложете много ситно нарязани плодове от ананас, киви, ябълка и банан. Сложете между двата блата освен крем и плодове, както и украсете самата торта отгоре с много плодове. Ако тортата престоява в хладилника задължително я покрийте с капак (за торти) или алуминиево фолио (което да не докосва самата торта), за да не поема от миризмата на другата храна в хладилника.
Ако имате други въпроси, пишете ми, на линия съм.
Тортата тук е с големината на мъфин (голям) – 8 см. От количеството посочено в рецептата излизат четири такива мини торти. Всеки мъфин разрязах на половина, сиропирах и сложих в хладилника за една нощ. На следващият ден намазах с крема. Ако искате да направите по-голяма торта, то трябва да направите двойно количество от посоченото количество в рецептата за блат. Необходима Ви е тавичка с диаметър 26 см.
Привет, под един пакет крема сирене какво количество имате предвид? 125гр или повече. Благодаря.
П.С. Преди седмица открих сайта и много ми допада! Благодаря за всички рецепти поместени в него. Чудесна работа
Тортата стана много вкусна! 🙂 Благодаря за рецептата!