ДОМАШНА ЛАЗАНЯ СУПА
Домашната лазаня има много варианти, ястието е популярно в цяла Италия. За приготвянето й обаче се изисква много време за подготовка и това вероятно е и причината да се прави само за празниците.
В неаполитанските рецепти се приготвя с много богат сос, в който има малки топки от мляно месо, които са гарнирани с листове тестени изделия.
Въпреки трудността по приготвянето й обаче, има и практичен за домакинята начин. Например може да бъде приготвена в деня преди празника и да се остави да „почине“ в хладилника.
ИСТОРИЯТА НА ЛАЗАНЯТА
Историята на неаполитанската паста ни връща много назад по време на управлението на двете Сицилии, когато готвачите в двора на крал Фердинандо II приготвят много богати ястия. Именно те са измислили тази рецепта, като влагали между различните листа паста много съставки – месо, яйца, сос и сирене. Легендата разказва, че Фердинанд II толкова много обичал да се наслаждава на този вкус, че получил прякора „Крал Лазаня“, който е много подходящ за неговата безспорна страст. 🙂
Сега нека се върнем към нашето време и нека вдигне ръката си, всеки, който никога не правил лазаня, защото мисли, че е твърде трудно. Позволете ми да ви предам няколко тайни, така че да можете да научите най-лесния начин да направите това вкусно ястие, за вашето семейство и гости! Да, тази лазаня е по-различна – супа, но не отстъпва по нищо на оригинала! Разбирам го точно когато й се наслаждавам – топла и ароматна. Тя засища глада ни и успокоява душата ни. Не бих отказала и чаша червено вино. 🙂
Насладете се!
ВИЖТЕ ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ И ВКУСНИ РЕЦЕПТИ ОТ САЙТА НИ:
Най-добрата гъста супа от леща и кейл
Пилешка супа с броколи и зеленчуци
Киноа с пиле, спанак и кашкавал
1 thought on “Домашна лазаня супа”