Елда с ябълка и круша

20 мин.

лесно

7 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (8 гласа, средно: 4,25 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 с.л. елда накиснато предната вечер във вода и 1 ч.л. оцет или сок от лимон или суроватка
1/2 от круша
1 бр. ябълка
1 с.л. кокосово масло или гги
подправка: канела

Хранителен състав:

Елда: витамин В2, В5, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, фосфор, селен, мед, цинк

Круши: wитамин А, В4, С, фолиева киселина, калий, фосфор.

Ябълка: целулоза, фруктоза, калий, бор, флавоноиди, пектин, ябълчна и лимонена киселина., дъбилни вещества и витамините В1, В2, С, Е, Р и РР.

Стъпки на приготвяне

1. В 200 мл. кипната вода слагаме добре изплакнатата елда. Варим около 10 мин. на умерен огън. Махаме от котлона и задушаваме под капак за 5 мин.

2. През това време обелваме крушата и ябълката. Нарязваме ги на малки парчета и ги пасираме.

Отцеждаме елдата от водата. Прибавяме я към пюрето и пасираме повторно. Добавяме мазнината и разбъркваме.

Ако детето обича да дъвче не пасираме повторно, а само разбъркваме кашата.

Елда с ябълка и круша

Елда с ябълка и круша

Вкусна закуска!

papkane2

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *