Заек паприка
30 мин.
лесно
8+
Необходими продукти
200 г. сварено заешко месо
250 г. домати от консерва/буркан
1 червена печена чушка
1 голяма глава лук
3 с.л. зехтин
подправки: сол, мащерка, червен пипер
Хранителен състав:
заешко месо: значително количество лесно усвоими белтъчини, витамини- ниацин, фолиева киселина, В12, минерали- калий, калций, магнезий, натрий, фосфор
Стъпки на приготвяне
1. Загряваме зехтина с малко вода на дъното на тенджера и задушаваме лука, като доливаме вода, когато намалее, за да го предпазим от запържване.
2. След 3-4 мин. прибавяме доматите и подправките. Намаляме силата на огъня и готвим около 15 мин. докато водата намалее и ястието се сгъсти.
3. Накрая прибавяме накъсаното на парчета месо и чушката. Готвим на слаб огън още 10 мин. и сваляме от котлона.
4. За най-малките пасираме яхнията преди сервиране.