Обичаме червените супи. Винаги са толкова апетитни, носещи аромата на слънчеви зеленчуци…
Крем от печени чушки
40 мин.
лесно
8+
Необходими продукти
400 г. обелени печени червени чушки
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 каф. чаша ориз
1 ч.л. домашен зеленчуков бульон (рецептата може да намерите тук в сайта)
800 мл. гореща вода
2 с.л. зехтин
подправки: сол и пресен босилек
Хранителен състав:
печени чушки: витамини А, В1, В2, В6, С и Е, , биофлаваноиди, калций, магнезий, фосфор, желязо, калий, ниацин, триптофан, цинк.
Стъпки на приготвяне
1. В тенджера слагаме зехтина с малко вода и задушаваме лука и чесъна, нарязани на ситно. Внимаваме водата да не извира напълно и доливаме ако намалее, за да предпазим зеленчуците от запържване.
2. Почистените и обелени червени чушки слагаме в блендер и пасираме.
3. Прибавяме ги към задушения лук и разбъркваме. Наливаме разтворения в горещата вода зеленчуков бульон. Прибавяме измития ориз и босилека. Варим до пълното омекване на ориза (около 30 мин.)
4. Когато супата е готова, пасираме и поднасяме с натрошено сирене.
1 thought on “Крем от печени чушки”