Пюре от спанак, тиква и картоф
20 мин.
лесно
8+
Необходими продукти
1 шепа спанак
40 г тиква
1 картоф
1 ч.л. Гхи (пречистено краве масло)
Хранителен състав:
спанак: витамини В3, В5, ,В6, С ,Е, К , бета-каротин, биотин, фолиева киселина, желязо , йод, калий, калций, манган, мгнезий, селен, натрий, фосфор, хром, цинк, целулоза
тиква: витамини В1, В3, В5, В6, С, бета-каротин, фолиева киселина, мед, магнезий, калий, целулоза, Омега 3 , мастни киселини
картоф: витамин А, В2. В4, фолиева киселина, калий, магнезий, фосфор
Стъпки на приготвяне
1. Почистваме и измиваме спанака.
2. Обелваме и нарязваме тиквата и картофа.
3. Сваряваме тиквата и картофа до омекване и 5 мин. преди края на варенето прибавяме измития спанак към тях.
4. Пасираме зеленчуците, към пюрето прибавяме мазнината и по желание може да добавим лъжица кисело мляко и сварен жълтък.