Последователност и възраст при въвеждането на месо и риба:
месо въведено в 5-6 м. (ранно захранване)
- телешко: 6-7 м.
- риба: 6-8 м.
- агнешко: 7-8 м.
месо въведено около 8 м. (късно захранване)
- телешко: 9-10 м.
- риба: 10-12 м.
- агнешко: 10 м.
месо въведено около 8 м. (при алергично предразположение)
- телешко: 12 м.
- риба: 12-18 м.
- агнешко: 12-18 м.
Пюре от сьомга с авокадо, сладък грах и спанак
лесно
9 +
Необходими продукти
120 гр. прясна сьомга, нарязана на малки парчета, без кожа
1 бр. узряло авокадо, обелено и нарязано на парчета
60 гр. замразен сладък грах
1 ч. бейби спанак, измит
1 с.л. слънчоглед, смлян на прах ( за деца над 15 м. +)
1/2 до 1 ч. вода (използваме водата останала след сваряването на продуктите на пара)
1 ч.л. зехтин
Хранителен състав:
Риба: витамините А, В3 и минералите: калий, калций, магнезий, селен, натрий, цинк фосфор, аминокиселини
Стъпки на приготвяне
1. В съд за готвене на пара слагаме замразеният грах, спанака и сьомгата. Затворяме с капак и готвим на пара за 10 минути.
2. В съд за пасиране поставяме авокадото. Добавяме готовите риба и зеленчуци. Доливаме от водата останала след варенето и пасираме. Може да добавим и слънчогледови семена към пюрето, ако е приготвено за малки деца или ги пюрираме заедно с останалите съставки, ако рецептата е предназначена за бебе. Накрая добавяме и мазнината.
1 thought on “Пюре от сьомга с авокадо, сладък грах и спанак”