Тиква, какво да кажем за нея. Ето, споделяме с вас една прекрасна рецепта с тиква.
Може да се сервира тиква като предястие или допълнение към празнично детско меню.
Този зеленчук притежава ценни диетични и вкусови качества, а хранителната й стойност силно наподобява тази на картофите. В зрелите плодове от сравнително качествени сортове се съдържат значително малко количество белтъчини и мазнини, по-голямо количество захари (захароза и глюкоза), както и вода.
Не всеки знае, че тиквата е роден в Мексико, принадлежи към семейство Тиквови, както и че има различни видове, които се различават по форма, стъбло, цвят и размер на плодовете и семената.
В Ботаника тези зеленчуци имат четири категории: Cucurbita Maxima, Cucurbita индийско орехче, Cucurbita Pepo, Cucurbita melanosperma, или простоземни тикви и тиквички. Може да се каже също че е зеленчук, беден на захар и богат на витамини и минерали. Тя притежава свойства антидиабетен и антихипертензивен. Това е отбелязано в проучване, проведено от екип от университета в Масачузетс и публикувано в „Journal на Medicinal Food“. Изследователите отбелязват, че този зеленчук е ефективен при контролирането на метаболизма на захарите. Следователно редовната му консумация поддържа нивата на кръвната глюкоза.
Още рецепти може да видите на сайта ни.
2 thoughts on “Топчета от тиква и сирене рикота”