Много се чудех дали, тези кексчета, да не ги нарека овесена баница със сирене. Така или иначе, не името прави вкусна храната. Тази е много вкусна и много лесна за приготвяне!
Солени овесени кексчета
45 мин.
лесно
9 +
Необходими продукти
100 гр. овесени ядки
2-3 л. зехтин
150 гр. сирене
2 бр. яйца
1 равна ч.л. сода
Хранителен състав:
Овесени ядки: витамините B5, В1, В9 и минералите фосфор, магнезий, калий желязо и мед.Яйца: белтъчини, витамините A, D и E, D, холин.
Стъпки на приготвяне
1. Накисваме овесените ядки в топла вода, която да ги покрие за 10 мин. След това ги отцеждаме добре от водата.
2. В дълбока купа разбиваме яйцата и към тях прибавяме натрошеното сирене и содата. Разбъркваме добре. Прибавяме и ядките. Разбъркваме повторно.
3. Разпределяме смества във формички за мъфини. На повърхността на всяко кексче добавяме и малко зехтин.
Вариант 2: Печем в тава, която застиламе с хартия за печене, разстиламе сместа с дебелина около 5 см.4. Печем до зачервяване на повърхността или около 20 мин. на 180 градуса.
При варианта с формичките за мъфини вътрешността остава леко влажна.Солени овесени кексчета
Facebook Comments Box
Забравила съм да напиша. Благодаря за въпроса. Рецептата е вече коригиране. 🙂
Кога слагаме содата?
Не е коригирана,къде слагаме содата