Солени овесени кексчета

45 мин.

лесно

9 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (10 гласа, средно: 4,30 от 5)
Loading...

Необходими продукти

100 гр. овесени ядки
2-3 л. зехтин
150 гр. сирене
2 бр. яйца
1 равна ч.л. сода

Хранителен състав:

Овесени ядки: витамините B5, В1, В9 и минералите фосфор, магнезий, калий желязо и мед.

Яйца: белтъчини, витамините A, D и E, D, холин.

Стъпки на приготвяне

1. Накисваме овесените ядки в топла вода, която да ги покрие за 10 мин. След това ги отцеждаме добре от водата.

2. В дълбока купа разбиваме яйцата и към тях прибавяме натрошеното сирене и содата. Разбъркваме добре. Прибавяме и ядките. Разбъркваме повторно.

3. Разпределяме смества във формички за мъфини. На повърхността на всяко кексче добавяме и малко зехтин.

Вариант 2: Печем в тава, която застиламе с хартия за печене, разстиламе сместа с дебелина около 5 см.

4. Печем до зачервяване на повърхността или около 20 мин. на 180 градуса.

При варианта с формичките за мъфини вътрешността остава леко влажна.

Солени овесени кексчета

Солени овесени кексчета

Много се чудех дали, тези кексчета, да не ги нарека овесена баница със сирене. Така или иначе,   не името прави вкусна храната. Тази е много вкусна и много лесна за приготвяне!

papkane2

Facebook Comments Box


5 thoughts on “Солени овесени кексчета”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *