Крем от печени чушки

40 мин.

лесно

8+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (6 гласа, средно: 4,83 от 5)
Loading...

Необходими продукти

400 г. обелени печени червени чушки
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 каф. чаша ориз
1 ч.л. домашен зеленчуков бульон (рецептата може да намерите тук в сайта)
800 мл. гореща вода
2 с.л. зехтин
подправки: сол и пресен босилек

Хранителен състав:

печени чушки: витамини А, В1, В2, В6, С и Е, , биофлаваноиди, калций, магнезий, фосфор, желязо, калий, ниацин, триптофан, цинк.

Стъпки на приготвяне

1. В тенджера слагаме зехтина с малко вода и задушаваме лука и чесъна, нарязани на ситно. Внимаваме водата да не извира напълно и доливаме ако намалее, за да предпазим зеленчуците от запържване.

2. Почистените и обелени червени чушки слагаме в блендер и пасираме.

3. Прибавяме ги към задушения лук и разбъркваме. Наливаме разтворения в горещата вода зеленчуков бульон. Прибавяме измития ориз и босилека. Варим до пълното омекване на ориза (около 30 мин.)

4. Когато супата е готова, пасираме и поднасяме с натрошено сирене.

Крем от печени чушки

Крем от печени чушки

Обичаме червените супи. Винаги са толкова апетитни, носещи аромата на слънчеви зеленчуци…

Facebook Comments Box


1 thought on “Крем от печени чушки”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *