Паста с тиква, кейл и кашкавал.
Приготвянето на паста за обяд или вечеря, допълнена с подходящи зеленчуци е отлична храна за вашите юнаци.
Когато обаче бебеоците са по-малки майките се разделени в мнението си ЗА/ПРОТИВ въвеждането. Ето няколко примера за техните качества.
ЗЕЛЕНЧУЦИ
ЗА:
– имат по-неутрален вкус (в сравнение със сладките плодове)
– слаб алерген (картоф; тиквичка; тиква; морков)
– разнообразен витаминен и минерален състав
– колкото по-рано се въведат, толкова по-лесно се възприемат
ПРОТИВ:
– зеленчуковата целулоза е сравнително тежка
– някои дечица ги възприемат по-трудно заради вкуса
Примерни количества на зърнените храни в дневното меню на деца 12 +
Зърнени храни: 150-250 гр.
– хляб: 30-70 гр.
– зърнени (пълнозърнести ядки, зърна, грис, паста и пр.): 100-150 гр.
– бисквити, сухари (1-2 бр.): 15-25 гр.
Хранителна им ценност: въглехидрати, витамини В, аминокиселини
виж още рецепти:
4 thoughts on “Паста с тиква, кейл и кашкавал”