Бонбоните винаги са били повод за радост и усмивки. Какво по-хубаво от това да ги направим здравословни и замесени с много любов.
Сурови бонбони с кестени и извара
45 мин.
средно
2 години +
Необходими продукти
10 бр. кестени
1ч.ч извара
1 с.л. брашно от рожков
4-5 с.л мед
2 с.л. кокосово масло
смлени лешници и кокосови стърготини за овалване
Хранителен състав:
кестени: фибри, витамин С, мед, желязо, фосфор, магнезий, манган, калций, натрий, ябълчена, лимонена, фолиева, млечна киселина и доста голямо количество лецитин
извара: белтъчини,калций, фосфор, желязо, магнезий, аминокиселини
Стъпки на приготвяне
1. Сваряваме кестените, обелваме ги и ги поставяме в блендер.
2. Прибавяме изварата и брашното от рожков. Смиламе всичко заедно.
3. Прехвърляме в купа, прибавяме меда и кокосовото масло и разбъркваме.
4. От сместа оформяме топчета с мокри ръце и ги овалваме в кокосови стърготини и смлени лешници. Тара ра раааа.....имаме си вкусни бонбони!
Ооо, Мариан много обича кестени. Ще я пробвам задълже 🙂
Наистина се получи добра комбинация 🙂
Изключително екзотичен и приятен вкус! Който не ги е опитал, никога няма да разбере какво удоволствие е за небцето. Браво!
Станаха много вкусни. Имам близначки на 23 м. и те ми помагаха. Ядяха се още до като ги оформяха…
Прекрасни са и според нашите деца! Благодаря, за полезната обратна връзка, която ни давате! Поздрави на близначките! 🙂 🙂