Вкусно и полезно!
Рожкови кексчета с овесени трици и банан
45 мин.
средно
2 години +
Необходими продукти
За 12 кексчета:
1 яйце
2 банана
3 с.л. мед
3 с.л. кокосово масло
3 с.л. овесени трици
2 с.л. брашно от рожков
50 г. лешници
1/3 ч.ч. кокосови стърготини
Хранителен състав:
овесени трици: фибри, пектин, желязо, калий, калций, магнезий, фосфор
брашно от рожков: витамин B1, В2, А, магнезий, калий, калций, желязо, мед
банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор
Стъпки на приготвяне
1. В блендер смесваме бананите с яйцето. Прехвърляме в купа и добавяме меда и кокосовото масло.
2. В отделна купа смесваме овесените трици, брашното от рожков, натрошените лешници и кокосовите стърготини.
3. Постепенно прибавяме сухите съставки към банановата смес и бъркаме с лъжица.
4. Разпределяме сместа във форми за кексчета и печем 20 мин. на 180 градуса.
1 thought on “Рожкови кексчета с овесени трици и банан”