Ашуре от елда и овесени ядки.
Няма да кажа нищо друго освен, че е много вкусно, много!
още подходящи рецепти от колекцията ни:
уникално вкусен кекс без захар
Facebook Comments Box
40 мин.
лесно
12 +
1/2 ч.ч. елда
1/2 ч.ч. фини овесени ядки
2 ч.ч. вода
2 ч.л. мед
1 ч.л. канела
ванилия
1 с.л. гхи или масло
1 шепа стафиди
10 бр. смлени на блендер ореха
Елда: витамин В2, В5, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, фосфор, селен, мед, цинкОрех: витамините: В1, В6, В9 и витамин Е и минералите: магнезий, фосфор, желязо, мед, цинк и йод; фибри; ненаситени мастни киселини; аминокиселината триптофан. Овесени ядки: витамините B5, В1, В9 и минералите фосфор, магнезий, калий желязо и мед.
1. Завираме водата и в нея сваряваме елдата за 10 мин. на тих огън. След това добавяме фините овесени ядки и варим, при постоянно бъркане, докато водата почти изври. Махаме от котлона и добавяме мазнината, стафидите и орехите. Разбъркваме.
2. Ашурето е вкусно да се хапва и топло и студено.
Няма да кажа нищо друго освен, че е много вкусно, много!
още подходящи рецепти от колекцията ни:
уникално вкусен кекс без захар