Мини боровинкова торта за първи рожден ден

60 мин.

лесно

12

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (6 гласа, средно: 3,83 от 5)
Loading...

Необходими продукти

ЗА БЛАТОВЕТЕ:
1 ч. пълнозърнесто брашно
1/4 ч. прясно мляко
1/4 ч. чист кленов сироп
1 бр. яйце
1 бр. зрял банан, обелен и начупен на парчета
1/3 ч. пюре от ябълка, най-добре купете готово
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. канела
щипка сол
1 ч.л. екстракт от ванилия

ЗА БОРОВИНКОВИЯ КРЕМ:
1 ч. замразени боровинки
1/4 ч. вода
1 ч. бита сметана

Хранителен състав:

Яйца: белтъчини, витамините A, D, Е, холин.

Стъпки на приготвяне

1. В блендер посираме банана, пюрето от ябълка, млякото и кленовия сироп. В друга купа разбиваме яйцето и ванилията. Смесваме всички мокри съставки и разбъркваме. В дълбока купа смесваме всички сухи съставки. Изсипваме влажните съставки в купата със сухите съставки и рабъркваме добре.

2. Изсипваме тестото в кръгли формички за печене на мъфинчета с диаметър 10-12 см., намазани с масло и посипани с брашно. Печем в предварително загряна фурна на 180 градуса с вентилатор за 20 мин. или до готовност.

3. Оставяме блатовете на мини тортата да се охлади.. След това режем внимателно с нож горния им край ("шапката"), който е издут, а за тортата е важно да бъде равен.

4. В малка тенджера слагаме замразените боровинки и водата. Завираме ги на средно-слаб огън като често разбъркваме, докато боровинките омекнат за около 8- 10 минути. Охлаждаме сместа и пасираме до гладкост. С миксер разбиваме битата сметана. Прибавяме соса от боровинки и разбъркваме добре.

5. За слепването на двуслойната торта.
1. Върху блата, който ще бъде отдолу добавяме лъжица от боровинковия крем и разнасяме добре.
2.Поставяме втория блат отгоре и замазваме цялата торта с крем - отгоре и отстрани.
3. Украсяваме тортата по свой вкус. Държим я в хладилника да стегне хубаво.
Честит празник от Папу!

Мини боровинкова торта за първи рожден ден

Мини боровинкова торта за първи рожден ден

МИНИ БОРОВИНКОВА ТОРТА ЗА ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН

Едно от най-важните съставки в един детски рожден ден е тортата, нали? Първия рожден ден на детето е едно вълнуващо събитие, най-вече за мама и тати. 🙂 Често пъти след появата на детето родителите наистина променят начина, по който приготвят храната за семейството. Например аз драстично намалих използването на рафинирана захар и я замених с мед или чист кленов сироп, еритритолол или кселитол. Също така замених и бялото брашно с брашна, пълнозърнести такива. Не на последно място нашите ястия винаги са придружени от много пресни плодове и зеленчуци. Затова логично и тортата за първия рожден ден на нашето дете да бъде в този стил. Тази торта е направена с узрели банани и ябълки. И двата вида плод добавят влага в тестото и заемат мястото на маслото, а бананите добавят и много сладост, от гледна точка на детето 🙂 В допълнение към бананите, сме добавили ¼ чаша чист кленов сироп, който носи още малко сладост в блатовете.

ВНИМАНИЕ:

Ако сте избрали да направите тази рецепта за 1вия рожден ден на детето си, то препоръчваме ви да направите това сладко изкушение, седмица преди голямото събитие, за да бъдете сигурни, че отговаря на вкусът ви.

ОЩЕ ВКУСНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА ТОРТИ ЗА 1ВИ РОЖДЕН ДЕН:

здравословни торти:

Торта – вариант 2

Торта – вариант 1

глутен, въвеждане на глуте, здравословни рецепти за деца

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *