Кексчета негърчета от лимец и рожков

35 мин.

лесно

2 години +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (14 гласа, средно: 4,29 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 ч.ч брашно от лимец
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. какао
3 с.л. брашно от рожков
1 яйце
30 г краве масло
2 с.л. кокосово масло
1/2 ч.ч. подсладено кондензирано мляко
1 шепа стафиди

Хранителен състав:

брашно от лимец: витамините А, В и Е, белтъчини и минерали - цинк, магнезий, манган, фосфор.

брашно от рожков: витамин B1, В2, А, магнезий, калий, калций, желязо, мед

Стъпки на приготвяне

1. Разтопяваме маслата на водна баня.

2. В дълбока купа смесваме брашното с бакпулвера, какаото и брашното от рожков.

3. Разбиваме яйцето и го прибавяме към разтопеното масло. Прибавяме и кондензираното мляко. Разбъркваме енергично.

4. Към яйчената смес постепенно прибавяме брашнената и разбъркваме до получаване на гъсто кексово тесто. Прибавяме стафидите.

5. Разпределяме тестото във формички за кексчета и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин.

Кексчета негърчета от лимец и рожков

Кексчета негърчета от лимец и рожков

papkane2

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *