КАША ОТ КИНОА С КРУША
Каша от киноа с круша е един любим вариант на зърнена закуска с плод на моята дъщеря.
КАКВО ВИ Е НЕОБХОДИМО ЗА ТАЗИ РЕЦЕПТА:
КИНОА: Изплакнете под ечаща вода за поне 30 секунди. Отцедете добре. Тази стъпка премахва всякаква горчивина от външната страна на киноата (причинена от естествено срещащи се сапонини). Кипвате водата и оставете сместа. Силата на котлона е дотолкова силна, че да поддържате леко кипене. Гответе около 10 минути. Отстранете тенджерата от котлона, покрийте я и оставете киноата да се задушава за 5-10 минути. Тази стъпка дава време на киноата да се отвори на малки къдрици и да стане пухкава.
КРУША: Нарязвам на малки паренца и пюрирам заедно с киноата. В крайна сметка включването на повече плодове и зеленчуци в диетата помага на децата да развият собствените си вкусове. Помага също така и да култивират здравословни хранителни навици през целия живот. Проучванията показват, че децата, които ядат повече плодове и зеленчуци като малки, също ядат повече плодове и зеленчуци като възрастни.
КОКОСОВА МАЗНИНА: Въпреки, че масово кокосовата мазнина се счита за полезна, то Американската педиатрична организация излезе със становище, в което препоръчва на родителите да използват масло или зехтин. Аз редувам мазнните, които предлагам на децата си. В сладките храни използвам кокосова мазнина, а в солените ястия използвам зехтин, олио, рапично масло или краве масло.
ОЩЕ ВКУСНИ РЕЦЕПТИ:
Каша от просо и киноа с ябълка и банан