КИНОА С ПИЛЕ, СПАНАК И КАШКАВАЛ
Киноа с пиле, спанак и кашкавал е бързо и вкусно за приготвяне ястие. Всички сме чували за киноата, че е много полезен продукт или поне така се опитват да ни го представят. Ето един материал, в който се разглеждат нивата на микроелементите на киноата. Дали информацията е вярна или не, оставяме вие да решите. Така или иначе това растение е много вкусно и ние често го включваме в дневното си меню. Предлагаме ви една рецепта, която ще харесат дори мъжете, които по принцип се мръщят на всички новости в кухнята.
И тъй като сайта ни е насочен към детското хранене ви предлагаме и кратък списък с храните, които не бива да предлагате на децата, без значение от възрастта им:
- плесенясали сирена, топено сирене
- пушени месни продукти
- сурови риби, сурово месо
- сурови риби или сурови яйца, не добре сготвени вътрешности
- силни подправки – чили пипер, черен пипер, табаско, натриев глутамат ( съдържа се в повечето готови подправки, вегета и др.)
- евтин шоколад, оцветени и ароматизирани захарни изделия, шоколади с пълнеж от цветни кремове,
- мазни сладки и кремови десерти
- подсладени, оцветени и ароматизирани безалкохолни напитки.
извадка от книгата на Игор Буковски – „Веднага ще е готово, ангелче!“
Вижте още интересни рецепти на сайта ни:
Паста с тиква, кейл и кашкавал
1 thought on “Киноа с пиле, спанак и кашкавал”