ОРИЗ С ДОМАТИ И КАШКАВАЛ
Ориз с домати и кашкавал е бърз, лесен и вкусен обяд. Това е проста комбинация от лук, доматен сос, кашкавал и подправки, която се превръща в пухкав и вкусен ориз. Ако детенцето е по-голяма може да го съчетайте със запечени морски дарове, пиле на скара или такос за най-доброто ястие, вдъхновено от ВАС самите.
КАК ДА СИ НАПРАВИМ ОРИЗ С ДОМАТИ И КАШКАВАЛ
Приготвянето на това ястие с ориз не може да бъде по-лесно. Всичко, което трябва да направите, е да
сложите всички съставки в тиган, да ги задушите бързо и да го оставите да къкри. Ключът в тази рецепта е да се уверите, че оризът е хубав и препечен .
- Измийте старателно и отцедете ориза в ситно сито.
- Загрейте олиото в голяма тенджера на средно силен огън. Добавете лука и запържете за 1-2 минути или докато лукът стане прозрачен.
- Добавете ориза и запържете, докато стане леко препечен или златисто кафяв, за около 2 минути.
- Добавете подправката, солта (при деца 12+) и доматен сос.
- Оставете сместа да заври, покрийте, намалете котлона и оставете да къкри, докато оризът се свари докрай – около 15 минути.
- Гарнирайте с нарязан кориандър и сервирайте веднага. Когато поистине поръсете с настърган кашкавал.
КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ И ЗАТОПЛЯТЕ
Можете да съхранявате ястието ориз с домати и кашкавал в хладилник до 3 дни . Просто не забравяйте да го поставите в херметически затворен контейнер. За да го затоплите отново го разбъркайте бързо в тенджера на плота на котлона.
Ако планирате да замразите това ястие, съхранявайте ориза в безопасни за замразяване контейнери или торби за до 3 месеца . Размразите в хладилника за една нощ, или да го приготвите веднага в микровълновата.
ОЩЕ ВКУСНИ РЕЦЕПТИ ЗА ДЕЦА:
Супа от тиквички, ориз и пилешко