Кексчета негърчета от лимец и рожков
35 мин.
лесно
2 години +
Необходими продукти
1 ч.ч брашно от лимец
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. какао
3 с.л. брашно от рожков
1 яйце
30 г краве масло
2 с.л. кокосово масло
1/2 ч.ч. подсладено кондензирано мляко
1 шепа стафиди
Хранителен състав:
брашно от лимец: витамините А, В и Е, белтъчини и минерали - цинк, магнезий, манган, фосфор.
брашно от рожков: витамин B1, В2, А, магнезий, калий, калций, желязо, мед
Стъпки на приготвяне
1. Разтопяваме маслата на водна баня.
2. В дълбока купа смесваме брашното с бакпулвера, какаото и брашното от рожков.
3. Разбиваме яйцето и го прибавяме към разтопеното масло. Прибавяме и кондензираното мляко. Разбъркваме енергично.
4. Към яйчената смес постепенно прибавяме брашнената и разбъркваме до получаване на гъсто кексово тесто. Прибавяме стафидите.
5. Разпределяме тестото във формички за кексчета и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин.