СУПА ОТ БРОКОЛИ И ПРОСО
Супа от броколи е неочаквано добра супа. Честно казано и аз (мама) си хапнах добре с тази супа. В началото скептична относно доброто съчетание на карфиол и броколи, но се получи вкусно!
- Броколи и карфиол: Имате ли пресно броколи и карфиол в хладилника, не се колебайте да го използвате за направата на тази вкусна супа. Можете да използвате и замразено броколи и карфиол, ако решите да сготвите супата, извън сезона на тези вкусни и полезни зеленчуци. Нарежете няколко цветчета от главата броколи и карфиол и ги нарежете като не се стараете да са с еднаква големина.
- Сол : При деца под 12+ не удачно да се слага сол, а след навършване на годинка, количеството сол, би следвало да е минимално.
- Подгответе морковите. Обелете морковите и ги нарежете парчета.
- Целината: Нарежете на кубчета ароматната и полезна целина.
- Просо: Съдържа висока доза устойчиво нишесте. Устойчивото нишесте е естествен въглехидрат, който увеличава на чувството за ситост.
Всички продукти и тяхното точно количество саописани в рецептата.
КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ:
В идеалния случай това ястие е най-вкусно, когато се сервира и хапва веднага. Но имате възможност да съхранявате останалата порция и за следващия ден.
- Запазвате ли порция за по-късно? Съхранявайте в хладилник в херметически затворени контейнери, за да се насладите на следващия ден.
- Замръзете: Ако сте приготвили по-голямо количество от супата и тя не бъде изядена от семейството за обяд или вечеря, а на следващия ден сте планирали друга гозба за хапване, то може да замръзите останало количество. Важно условие, касаещо правилното съхранявате е да използвате подходящ за замръзяване. Съхранението не следва да е за повече от 2-3 месеца.
ВИЖТЕ ОЩЕ ВКУСНИ РЕЦЕПТИ ОТ САЙТА: