Практични за хапване дори и на детската площадка! Дъщеря ми посяга към тях и за следобедна закуска. Надявам се и при вас кюфтенцата да имат успех!
Кюфтенца от броколи за хапване с ръчичка
30 мин.
лесно
12 м.
Необходими продукти
230 гр. броколи
100 гр. натрошено сирене
1 с. л. зехтин
2 бр. яйца
50 гр. овесени ядки
щипка сол
1/2 ч.л. риган
1/2 ч.л. червен пипер
1 скилидка чесън, смлян
Хранителен състав:
Броколи: витамини: А, В4, С, фолиева киселина и минерали: калий, калций, магнезий, натрий, фосфор.
Овесени ядки: витамините B5, В1, В9 и минералите фосфор, магнезий, калий желязо и мед.
Яйца: белтъчини, витамините A, D и E, D, холин.
Стъпки на приготвяне
1. Слагаме всички съставки в кухненски робот и ги смиламе.
2. От сместа с ръце оформяме малки кюфтенаца, които подреждаме в тавичка застлана с хартия за печене. В предварително загряна фурна на 170 градуса печем до покафеняване им.
Кюфтенца от броколи за хапване с ръчичка
Facebook Comments Box
1 thought on “Кюфтенца от броколи за хапване с ръчичка”