Мъфини с бекон и яйца

40 мин.

лесно

15 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 ч. пълнозърнесто брашно
1 ч. бяло брашно
1 с.л. бакпулвер
2 бр. яйца
1/4 ч. масло, разтопено
1 ч. кисело мляко
2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
2 бр. варени яйца, нарязани на малки кубчета
4 ленти бекон, варени и нарязани на ситно
1 ч. кашкавал, настърган

Хранителен състав:

Стъпки на приготвяне

1. В голяма купа смесваме сухите съставки и ги размесваме. В друга купа разбъркваме яйцата, маслото и киселото мляко. Комбинираме мокрите със сухите съставки и ги объркваме добре.

2. Към тестото добавяме зеленият лук, варените яйца, беконът и сиренето. Изсипваме го във форми за мъфини и печем в предварително загряна фурна на 180 грaдуса за 25-30 минути.

Мъфини с бекон и яйца

Мъфини с бекон и яйца

МЪФИНИ С БЕКОН И ЯЙЦА

Мъфини с бекон и яйца е вкусна закуска, подходяща за деца и техните родители т.с. за всички. 

И тъй като сайта ни е насочен основно към храненето и захранването на малките деца и бебета, то може да прочетете по-долу за как се въвежда жълтък, месо и други протеини, и зърнени храни.

ЖЪЛТЪК

Възраст:
* 6-10 м. са препоръчителните граници (варират според педиатричните традиции и географските ширини)
* 12 м. или по-късно: при алергични деца (или по лична преценка)

Начин на въвеждане:
* първо трохички или ¼ (в продължение на седмица или две седмици)
* постепенно се стига до ¼ или ½
* предлага се през ден или по-рядко
* когато се стигне до ½, предлага се не повече от 2-3 пъти седмично
* след 1 год. цяло яйце, до 2-3 пъти седмично.

МЕСО И ДРУГИ ПРОТЕИНОВИ ХРАНИ 30 – 80 гр.

– месо: 30-80 гр.
– или риба: 40-90 гр.
– 1 яйце: 2-3 пъти седмично
– варива: 2-4 с.л. в суха форма, 1-2 пъти седмично

Хранителна ценност: желязо, ценни протеини
Препоръчителните количества за месото варират от-до: 30-90 гр.

ЗЪРНЕНИ ХРАНИ 150 – 250 гр.

– хляб: 30-70 гр.
– зърнени (пълнозърнести ядки, зърна, грис, паста и пр.): 100-150 гр.
– бисквити, сухари (1-2 бр.): 15-25 гр.

Хранителна ценност: въглехидрати, витамини В
Препоръчителните количества варират от-до: 150-250 гр.

ВИЖТЕ И ДРУГИ ВКУСНИ РЕЦЕПТИ:

Яйчени мъфини със зеленчуци и сирене

Мъфини с ябълки, моркови и джинджифил

Мъфини с шапки

 

здравословен за за детски рецепти

 

Facebook Comments Box


2 thoughts on “Мъфини с бекон и яйца”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *