ПИЛЕШКА СУПА С БРОКОЛИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ
Пилешка супа с броколи и зеленчуци е бърза за приготвяне и с удължено усещане за отличен вкус супа. Тя се приготвя и е идеална за есентите и зимните обеди и вечери. Богата на микро и макро елементи, идеална за малките и пораснали дечица.
Мазнината, която може да използвате за задушаването на зеленчуците е зехтин, олио от гроздови семки, гхи, масло или олио. Винаги добавяйте към зеленчуците и малко вода, за да ги предпазите от агрсивно запържване. Разбира се, има родители, които предпочитат този първоначален процес на задушаване на зеленчуците да бъде само с вода. Това не е грешка. Разликата е в интензитета на аромата на зеленчуците, който се предизвиква от задушаването с мазнина.
При прибавянето на граха и броколите към супата, ако използвате замръзени продукти, то те ще са готови за неповече от 4-5 мин.
КАКВО ИМА В ТАЗИ ЛЕСНА РЕЦЕПТА
Пилешки гърди без кости и кожа : И пилешките гърди или пилешките бутчета е най-добрия избор за тази рецепта.
Броколи : Мисля, че малко зелено винаги е необходимо в класическите супи. Не обичате броколи? Може да го замените с грах.
Лук и чесън : Обичам да използвам сладък жълт лук, но белият лук също ще свърши работа. Ще ви трябва и голямо количество чесън.
Морков : Само един голям морков е необходим за добър зеленчуков вкус.
Ориз: В света има повече от 40 000 разновидности на ориз. Това е много. За да улеснят нещата, те са класифицирани по дължина на зърното – къси, средни и дълги. Дължината на зърното също е индикатор за крайната текстура на сварения ориз. Ето няколко примера:
- Късозърнест: китайски черен ориз, американски късозърнест и суши ориз. Този ориз ще бъде по-лепкав и ще се слепи, когато се свари. Идеален за суши и използване на пръчици.
- Среднозърнест: арборио, валенсия и бомба. Този ориз ще бъде пухкав, влажен и нежен с малко лепкавост. Идеален за ризото и паеля и за нашата супа.
- Дългозърнести: Басмати и жасмин. Този ориз е с по-ниско съдържание на нишесте и няма да се слепва, ще бъде лек и сух. Идеален за пилаф и биряни.
СЪВЕТИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ И ПРИГОТВЯНЕ НА ХРАНА
Можете да разделите останалите порции, например за след седмицата. Може да го замразите и да се насладите отново на тази вкусна супа месец по-късно. Ето как се съхраняват правилно.
- За съхранение в хладилник : Съхранявайте в херметически затворен контейнер в хладилник за 4 до 5 дни.
- За замразяване в фризер: Можете да замразите остатъчна част, като съхранявате в контейнер, подходящ за замразяване до 3 месеца.
ОЩЕ ВКУСНИ РЕЦЕПТИ:
Последни коментари