Зелен фасул от рецептите на баба е вашето напомняне да вземете торба пресен зелен фасул при следващото ви посещение на пазара. Той е идеалното ястие, гарнитура, пълна с фибри, хранителни вещества и противовъзпалителни свойства.
Съставки за зелен фасул яхния
Зеленият фасул не се нуждае от прекомерно много съставки, за да има отличен вкус. Ето няколко неща, от които ще се нуждаете.
- Зелен фасул : Можете да използвате фасул (френски зелен фасул) или стандартен зелен боб, но не забравяйте да отрежете краищата.
- Подправки : Всичко, от което се нуждаете е зехтин, чесън, сол, подправки. За чесъна – не се колебайте да го използвате – пресен, стар или чесън на прах!
И понеже сме сайт насочен към захранване и хранене, ето и аргументи „за“ и „против“ ранно захранване със зелен фасул:
- 6 м. (почти винаги се препоръчва сред първите зеленчуци)
- 7-8 м. или по-късно, по преценка (не е съвсем лек зеленчук)
- слаб алерген (основно предимство при захранването)
- мека консистенция и неутрален вкус (подходящи за захранване)
- доста фибри и регулиращ ефект (би могъл да натовари стомахчето)
- важни витамини и минерали (особено калций), някои незаменими аминокиселини
- подходящи са крехките сортове зелен и жълт боб.
За още вкусни предложения:
Кюфтенца с броколи и телешко месо
1 thought on “Зелен фасул от рецептите на баба”